Snowboarden in Flattach

WINTER

Flattach ligt ideaal ten opzichte van twee prachtige skigebieden. Wie graag een sneeuw zekere vakantie boekt is in Flattach zeker op zijn plaats. Dankzij de Mölltaler Gletsjer is het namelijk een gebied waar je eigenlijk het hele jaar door kunt skiën.

Langlaufers komen ook volledig tot hun recht in Flattach en omgeving. Tel je alle langlauf-gebieden bij elkaar op dan kom je al snel aan een kleine 100 kilometer aan geprepareerde uitdagende loipes.

Skigebied Mölltaller Gletsjer

Het skigebied is vooral weid en het is een heerlijke plek voor wat gevorderde wintersporters/ Het skigebied van de Mölltaler Gletsjer ligt op 12 minuten rijden. Dat kan met de eigen auto maar ook met de skibus.

Vanaf het dalstation ga je met de Mölltaler Gletscher Express, een spectaculaire bergtrein naar boven. Het bergstation van de Gletscher Express ligt op 2.108 meter hoogte. Vanaf het bergstation kun je dan verder het skigebied verkennen en tot 3.122 meter hoogte komen.

Het aantal pistes is zeer gevarieerd, van mooie lange blauwe afdalingen tot uitdagende zwarte pistes. Het skigebied biedt voor iedereen wel voldoende uitdaging. Dankzij de hoge ligging van het skigebied is het dus zeer sneeuwzeker maar ook erg koud. Hou daar dus wel rekening mee.

Wintersport Karinthië
Wintersport Zirnberg appartments

Skigebied Ankogel

Vanuit Flattach kun je ook naar het skigebied Ankogel. Een klein skigebied op de grens tussen Karinthië en het Salzburgerland. Dankzij twee comfortabele cabinebanen kom je snel boven. Het skigebied Ankogel ligt op 22 autominuten van Appartements Zirnberg.
Skigebied Ankogel heeft 2 gondelbanen en 3 sleepliften en in totaal 12 kilometer aan pistes waarbij de meeste pistes wel in de pittige categorie mogen worden ingedeeld. Het Skigebied is populair bij de freeriders vanwege de goede off-piste mogelijkheden.

Skigebieden Lienz

Op ongeveer 40 autominuten naar het Westen ligt het skigebied Lienzer Dolomiten.
Dit skigebied in Tirol bestaat eigenlijk uit twee gebieden.

Zettersfeld een uitstekend skigebied voor beginners. Waarbij je eerst met een gondel vanuit Lienz tot boven de boomgrens wordt gebracht en waar je prachtig kunt skiën op de zonnige kant van de berg.

Wat meer uitdaging nodig? Dan rijd je een stukje verder naar de Hochstein. Het skigebied ligt tussen de bomen en is daardoor sneewzekerder dan het eerder genoemde Zettersfeld. Met een gondel wordt je naar bovengebracht en vervolgens maak je gebruik van de stoeltjes liften of de ruim twee kilometer lange sleeplicht naar de top op ruim 2.000 meter hoogte. Wij vinden het skigebied van Hochstein meer voor de wat gevorderde wintersporter. Het is hier eigenlijk nooit druk soms lijkt het wel of je op je eigen prive-piste aan het skiën bent.

Wintersport in Flattach
Langlaufen in Flattach

Lauflaufen

Ben je een liefhebber van de Noord-Europese skisporten zoals Langlaufen? Geen probleem in Flattach start een acht kilometer lange gespoorde loipe en deze loopt door tot in het Mölltal richting de Gössntitz Zee. Buiten Flattach in het 14 kilometer verder gelegen Mallnitz wordt iedere winter ruim 25 kilometer aan loipes gespoord. In het nabijgelegen Obervillach kun je terecht op 20 kilometer loipes en wie tot laat in het seizoen nog wil langlaufen kan terecht op de Mölltaller Gletsjer waar 2,5 kilometer aan loipes zijn aangelegd. Hiervoor heb je echter wel een liftpas of een ticket voor nodig.