Snowboarden in Flattach

WINTER

Flattach ligt ideaal ten opzichte van twee prachtige skigebieden. Wie graag een sneeuw zekere vakantie boekt is in Flattach zeker op zijn plaats. Dankzij de Mölltaler Gletscher is het namelijk een gebied waar je eigenlijk het hele jaar door kunt skiën.

Langlaufers komen ook volledig tot hun recht in Flattach en omgeving. Tel je alle langlauf-gebieden bij elkaar op dan kom je al snel aan een kleine 100 kilometer aan geprepareerde uitdagende loipes.

Skigebied Mölltaller Gletsjer

Het skigebied is vooral weid en het is een heerlijke plek voor wat gevorderde wintersporters. Het skigebied van de Mölltaler Gletscher ligt op 12 minuten rijden. Dat kan met de eigen auto maar ook met de skibus.

Vanaf het dalstation ga je met de Mölltaler Gletscher Express, een spectaculaire bergtrein naar boven. Het bergstation van de Gletscher Express ligt op 2.108 meter hoogte. Vanaf het bergstation kun je dan verder het skigebied verkennen en tot 3.122 meter hoogte komen.

Het aantal pistes is zeer gevarieerd, van mooie lange blauwe afdalingen tot uitdagende zwarte pistes. Het skigebied biedt voor iedereen wel voldoende uitdaging. Dankzij de hoge ligging van het skigebied is het dus zeer sneeuwzeker maar ook erg koud. Hou daar dus wel rekening mee.

Wintersport Zirnberg appartments

Skigebied Ankogel

Vanuit Flattach kun je ook naar het skigebied Ankogel. Een klein skigebied op de grens tussen Karinthië en het Salzburgerland. Dankzij twee comfortabele cabinebanen kom je snel boven. Het skigebied Ankogel ligt op 22 autominuten van Appartements Zirnberg.
Skigebied Ankogel heeft 2 gondelbanen en 3 sleepliften en in totaal 12 kilometer aan pistes waarbij de meeste pistes wel in de pittige categorie mogen worden ingedeeld. Het Skigebied is populair bij de freeriders vanwege de goede off-piste mogelijkheden.

Langlaufen in Flattach

Langlaufen

Ben je een liefhebber van de Noord-Europese skisporten zoals Langlaufen? Geen probleem in Flattach start een acht kilometer lange gespoorde loipe en deze loopt door tot in het Mölltal richting de Gössntitz Zee. Buiten Flattach in het 14 kilometer verder gelegen Mallnitz wordt iedere winter ruim 25 kilometer aan loipes gespoord. In het nabijgelegen Obervillach kun je terecht op 20 kilometer loipes en wie tot laat in het seizoen nog wil langlaufen kan terecht op de Mölltaller Gletsjer waar 2,5 kilometer aan loipes zijn aangelegd. Hiervoor heb je echter wel een liftpas of een ticket voor nodig.