Zomer


De Zomermaanden in Flattach zijn heerlijk, overdag een lekker zonnetje en ’s avonds koelt het lekker af. Overdag is het heerlijk buiten, fietsen, zwemmen, wandelen, de bergen beklimmen en ga zo maar door.

Veel wandel- en fietsroutes beginnen in Flattach en lopen langs Zirnberg Appartments. Dus je kunt gelijk voor de voordeur beginnen.

Fietsen in Flattach


Vanuit Flattach starten diverse mooie fiets- en mountainbike routes. Ook voor wielrenners zijn er in de omgeving tientallen leuke uitdagende cols om te beklimmen. Er is mogelijkheid in Flattach om een fiets te huren maar je kan natuurlijk ook de fiets meenemen.

Wandelen Zirnberg appartements

Wandelen in Flattach

Wandelen is een synoniem voor genieten in Oostenrijk. De omgeving van Flattach is bij uitstek een wandelgebied voor zowel beginners als gevorderde wandelaar. Het National Park Hohe Tauern ligt om de hoek en is een prachtig gebied om al wandelend te verkennen tijdens het wandelen ontdekt je de prachtige bergmeren, de gletsjers, imposante watervallen en natuurlijk geniet je van de prachtige berglandschappen.

In Flattach begint ook de Raggaschlucht. Een prachtige kloof gemaakt voor het wilde water wat zich een weg zoekt naar beneden. De Raggaschlucht is 800 meter lang en je loopt via smalle bruggen en paden door de kloof.

Wandelen met kinderen


Er zijn in de omgeving ook een paar leuke wandelroutes uitgezet voor families. Zoals de Themenweg Großfragant. Hier loop je eigenlijk op een voormalige mijnbouwersweg. In de omgeving van Flattach werd vroeger veel gezocht naar koper (Kupfer) Langs de wandelroute krijg je op informatie borden veel uitleg over de mijnbouw in de omgeving.

Vraag ons gerust naar wandelkaarten en tips. We wandelen zelf ook graag door de omgeving en weten de mooiste plekjes ondertussen wel te vinden.

Zomer wandelen met kinderen zirnberg appartement
Zomer Raften in de Möll Zirnberg appartments

Raften in de Möll


Wie niet bang is voor een nat avontuur gaat naar de Wildwasserarena in Flattach. Hier in de Möll – één van de schoonste en zuivere rivieren van Oostenrijk – kun je raften, kajakken en nog veel meer watersporten beoefenen waarbij het water zo wild mogelijk moet zijn. Is dit toch iets te spannend voor je? Kijken mag natuurlijk ook.